Ad Blue

Met AdBlue, de hulpstof die nodig is voor nieuwe trucks & tractoren als ook personenwagens, worden de emissienormen behaald volgens Euro 4, 5 en 6. Daarnaast wordt een brandstofbesparing gerealiseerd. De wettelijke maximale uitstoot van stikstofoxide en vaste deeltjes zoals roet is geregeld in de Euro-normen. Deze normen focussen zich voornamelijk op het terugdringen van schadelijke deeltjes en zo de uitlaatgassen schoon te maken. Het terugdringen van deze NOx deeltjes is te realiseren met AdBlue en Optispray.

AdBlue is geen toevoegingsmiddel. Het is een vloeistof die in een afzonderlijke tank gaat en in de uitlaatgassen van uw voertuigen wordt ingespoten.Het gemiddelde verbruik van AdBlue is 3 tot 5 % van het dieselverbruik.

AdBlue is bij PMO verkrijgbaar in 1020, 210 literverpakkingen tot in containers van 1000 L, voorzien van de nodige pomp en teller. Ook staan wij in voor bulkleveringen en de installatie van tanks voor adblue voorziening.

Daarnaast kunt u ook AdBlue tanken in tal van onze PMO-tankstations.

  

 

Optispray

Sommige systemen en motoren draaien langzaam of onregelmatig waardoor deze nooit echt op temperatuur komen. Door deze temperatuur kan de hydrolyse minder goed uitgevoerd worden. Dit resulteert in een kristallisatie van de AdBlue. Optispray heeft een bepaalde zeeptoevoeging waardoor kristallisatie niet optreedt. Optispray wordt daarom vaak aangeraden door de constructeur in toepassingen die bepaalde temperaturen waarschijnlijk niet zullen halen maw bij machines die niet 'warm' worden omdat ze bijvoorbeeld maar kort gebruikt worden.

Optispray is bij PMO verkrijgbaar in 20, 210 literverpakkingen tot in containers van 1000 L, voorzien van de nodige pomp en teller. Ook staan wij in voor bulkleveringen en de installatie van tanks voor optispray voorziening.