Gasolie diesel extra 10 ppm

Gasolie Extra wordt gedefinieerd als zijnde een gasolie die voldoet aan de eisen van de norm NBN EN 590: brandstoffen voor wegvoertuigen - gasolie diesel. Met uitzondering van de kleur is het dus een gasolie met dezelfde fysisch-chemische eigenschappen en dezelfde prestaties als dieselbrandstof voor dieselmotoren. 

Gasolie extra is iets duurder maar verbrandt schoner omdat het bijna geen zwavel meer bevat (minder co2 uitstoot).  Daarnaast is het steeds mogelijk om Fuel Additief te laten leveren bij elke levering, vraag ernaar bij uw bestelling!

TOEPASSINGEN:

° Het kans als stookolie gebruikt worden. De meeste verwarmingsinstallaties draaien perfect op gasolie verwarming 50 ppm, maar voor sommige nieuwere installaties is gasolie diesel extra beter geschikt. Raadpleeg de installateur van uw verwarmingsinstallatie om te weten welke gasolie u het beste gebruikt.

° Het kan ook als motorbrandstof dienst doen omdat het gelijkaardig is aan diesel. In dat geval mag het enkel gebruikt worden voor bepaalde dieselmotoren waarvoor het gebruik wettelijk toegelaten is ( stationaire motoren, machines voor openbare werken, landbouwmaterieel, enz ...) Het gebruik ervan is ten strengste verboden voor wegvoertuigen, omwille van de hogere taksen en bijgevolg een hogere verkoopprijs.

Om het onderscheid te maken tussen mazout en diesel, en zo fraude te voorkomen, geeft men de producten een verschillend kleur, mazout is rood getint en diesel is lichtgeel.

De pluspunten van Gasolie Diesel Extra (motorbrandstof)

1. Ecologie: zeer laag zwavelgehalte (maximaal 0.005%)

   * vermindering met 75% van de uitstoot van zwaveldioxide in de atmosfeer
   * geschikt voor catalysatoren en roetfilters

2. Prestaties: voldoet aan de eisen van de norm NBN EN 590 van de dieselbrandstof

    * Betere motorprestaties:

       - hoog cetaangetal = makkelijker starten
       - zuiverdere en minder lawaaierige verbranding
       - vermindering van de uitstoot van zwarte rook bij koudstarten en bij versnellen

3. Toepassing: alle type's dieselmotoren, oude en nieuwe, en alle type's machines

    * smerings-additief = waarborgt de goede smering van de inspuitpomp en van de injectoren
    * zeer laag asgehalte = de vorming van afzettingen op de warmste punten, zoals de injectoren, 
      de verbrandingskamers en de uitlaatkleppen, wordt geminimaliseerd