Logo-PMO
Logo-PMO

HVO100 - Milieuvriendelijk tanken

 

HVO – HÉT FOSSIELVRIJE, HERNIEUWBARE EN EMISSIE-ARME ALTERNATIEF VOOR DIESEL !

Er is een nieuw milieuvriendelijk product genaamd HVO100 beschikbaar; de afkorting voor 100% Hydroteated Vegetable Oil. Dit is een groen alternatief voor de normale diesel. HVO 100 wordt geproduceerd uit 100% hernieuwbare grondstoffen waardoor er een forse CO2-reductie gerealiseerd wordt! Hierdoor verminder je direct jouw CO₂ uitstoot zonder dure aanpassingen aan jouw auto en is het geschikt voor dagelijks gebruik.

Deze diesel wordt gemaakt van afgewerkte plantaardige oliën en restafval zoals dierlijke vetten. Hierdoor is HVO een volledig hernieuwbaar, fossielvrij en emissie-arm alternatief voor traditionele diesel. Dit is een tweede generatie biobrandstof die niet concurreert met voedsel en de productie van voedselgewassen.

Dit product is vanwege de reductie op CO2-, fijnstof-, stikstof en zwaveluitstoot hierdoor erg interessant bij (overheids)aanbestedingen

Met de beschikbaarheid van HVO brengt PMO een duurzamere toekomst weer een stapje dichterbij. Zo investeren we in innovaties die bijdragen aan de huidige energietransitie en dit in functie van een groenere toekomst.

PMO levert HVO100 in bulk of tank dit in een PMO-tankstation.

Path 350

TAL VAN (MILIEU) VOORDELEN:

  • Een lagere CO2-uitstoot: minimaal 85% lager dan diesel.
  • Verlaagt de uitstoot van fijnstof, roet en NOx
  • Flexibel, je kan dit mengen of afwisselen met je gebruikelijke diesel in je tank
  • Zelfde rijcomfort, alleen groener
  • HVO wordt geproduceerd van 100% hernieuwbare grondstoffen en is daardoor een schoner en duurzamer product. Er zit geen druppel van fossiele oorsprong meer in.
  • HVO is een zuivere vloeistof welke een hoger cetaangetal dan diesel EN590 heeft. Dit zorgt voor een betere en schonere verbranding. Tevens zorgt dit voor een betere koude start en loopt uw motor zachter.
  • Doordat HVO geen aromaten bevat is HVO zo goed als reukloos.
  • Biologisch afbreekbaar. Resten van HVO worden door de bodem zelf afgebroken, zonder blijvende schade aan de bodem. 
  • Overstappen naar HVO is heel eenvoudig. Indien de motor op brandstof kan draaien die zowel aan de huidige Diesel B7 norm (EN590) als aan de Diesel XTL norm (EN15940) voldoet, kunnen beide producten zonder enig probleem met elkaar vermengd worden. Dit betekent geen bijkomende kosten of ombouw van je wagen. 

Controleer de EN15940 norm in de handleiding van je wagen of informeer bij je garage of verdeler of je wagen in aanmerking komt.