Logo-PMO
Logo-PMO

Mazout

Ook gasolie extra, stookolie of huisbrandolie genoemd, is een fossiele brandstof op basis van ruwe aardolie. Ruwe aardolie kan op zich niet gebruikt worden als verwarmingsbron. Daarvoor is raffinage nodig met als resultaat huisbrandstof die kan gebruikt worden voor de verwarming van gebouwen of voor brandstof van voertuigen en machines.

Gasolie Extra wordt gedefinieerd als zijnde een gasolie die voldoet aan de eisen van de norm NBN EN 590: brandstoffen voor wegvoertuigen - gasolie diesel. Met uitzondering van de kleur is het dus een gasolie met dezelfde fysisch-chemische eigenschappen en dezelfde prestaties als dieselbrandstof voor dieselmotoren. 

Gasolie extra verbrandt schoner omdat het bijna geen zwavel meer bevat (minder co2 uitstoot).  Daarnaast is er een nieuwe generatie koolstofarme vloeibare brandstof op komst die zal bijdragen tot de energietransitie naar  een koolstofneutraal België.

Kies voor Fuel Additief voor een hoger rendement en minder verbruik !

Toepassingen mazout:

  • Het kan als stookolie gebruikt worden. Het is aan te raden om Fuel Additief toe te voegen bij uw levering. Ontdek de voordelen van verwarmen op mazout.
  • Het kan ook als motorbrandstof dienst doen omdat het gelijkaardig is aan diesel. In dat geval mag het enkel gebruikt worden voor bepaalde dieselmotoren waarvoor het gebruik wettelijk toegelaten is (stationaire motoren, machines voor openbare werken, landbouwmaterieel, enz ...) Het gebruik ervan is ten strengste verboden voor wegvoertuigen, omwille van de hogere taksen en bijgevolg een hogere verkoopprijs.

Om het onderscheid te maken tussen mazout en diesel, en zo fraude te voorkomen, geeft men de producten een verschillend kleur, mazout is rood getint en diesel is lichtgeel.

Bescherm u tegen de vorst! Opdat u de winter onbezorgd en warm zou kunnen doorbrengen, kunnen wij tevens additief tegen de vorst leveren. Wij raden deze bescherming in het bijzonder aan voor tanks die buiten geplaatst zijn, die zich bevinden op een plaats blootgesteld aan de wind of op een slecht geïsoleerde plaats. Daarnaast kunt u ook gebruik maken van petroleum om stolling tegen te gaan. Gasolie extra wordt automatisch beschermd tegen de vorst vanaf 1 december tem 20 april.

Vergeet niet de winterbescherming (Cold Flow) te vragen bij uw bestelling tijdens de periode van 20 april tem 20 november!